16:05 ч.

12.10.18

2 мин.

0

0

0

Обявени са новите процедури за проектиране и строителство на пътя Мездра-Ботевград

от редактори |

Обявени са новите процедури за проектиране и строителство на пътя Мездра-Ботевград

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова каза по време на парламентарния контрол, че на 10 октомври са обявени новите две процедури за определяне на изпълнител за допълнително проектиране и строителство на двата лота в участъка Мездра-Ботевград. Сега тече срокът за подаване на оферти.


Процедурата беше прекратена през юли, защото е имало противоречие в документацията. В подготвената нова са "изчистени" всички технически пропуски от първата, каза министърът.


Тя заяви, че пътят Видин-Ботевград, е приоритетен обект и увери депутатите, че лично ще следи процедурите и реализация на проекта в контекста на значимостта му за Северозападна България. В отговор на въпрос за забавянето на обявяването на новата процедурата, министърът посочи, че за нея е било важно документация по процедурата да бъде изрядна, за да няма повече обжалвания и през следващата година да има избран изпълнител, а в средата на 2019 г. да почне строителството.


Министърът изтъкна също и важността на проекта за пътя Русе-Велико Търново наравно с този за Видин-Ботевград - важна за Северна и Северозападна България инфраструктура.


В отговор на друг депутатски въпрос за готовността на ВиК сектора за кандидатстване по Оперативна програма "Околна среда 2014 - 2020" министърът съобщи, че регионалните прединвестиционни проучвания вече са готови. Те дефинират интегрираните ВиК проекти за постигане на съответствия с националното и европейското законодателство в областта на питейните води, отвеждането и пречистването на отпадъчни води. Завършва работата по идейните проекти за линейна инфраструктура, в процес на съгласуване и одобрение от общинските администрации са подробните устройствени планове, парцеларни планове за водопроводите и колекторите, които са с трасета извън регулираните територии.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент