11:15 ч.

05.09.18

2 мин.

0

0

0

Областният управител на Бургас с аргументи против решението за Силистар

от редактори |

Областният управител на Бургас с аргументи против решението за Силистар

Кадър: бТВ


Решението на Общинския съвет в Царево за застрояване на 22 декара в местността Силистар, това задание за подробен устройствен план не е предварително съгласувано с РИОСВ, така както повелява Законът за устройство на територията. Това каза областният управител на Бургас Вълчо Чолаков в интервю за бТВ.


По думите му Областна администрация Бургас осъществява контрол по законосъобразност на решенията на Общинския съвет на територията на областта. „За мен е нормално премиерът Борисов като политик да обърне внимание на това, което обществото силно го боли в момента и да даде насоки на своята администрация как да действа" посочи той. Според него Областната администрация в Бургас обръща внимание на всички въпроси, които поставя Областният съвет.


„Премиерът даде указания на Областния управител да действа законосъобразно. „Той ми се обади от главния секретар на Министерския съвет и ми каза да открия какви са нередностите по проекта и ако не отговарят на закона трябва да бъдат спрени," обясни той. По думите му освен от министър-председателя е получил писма от прокуратурата, МРРБ и РИОСВ Бургас. „Лично аз инициирах събиране на група, за да решим проблема във връзка с преминаване," каза областният управител на Бургас.


Според него проблемът може да се реши по два начина. Като се направи парцеларен план, ако територията на е урбанизирана или план за регулация с отчуждаване ако територията е урбанизирана. „Редът, по които е тръгнал Общинският съвет „Царево" е неправилен", изтъкна той. По думите му от Общински съвет имат пропуск в това отношение. Той смята, че в случаите, в които се бърза или има огромен обществен интерес това да се случи или има някакви други причини зад това, а общественият интерес е обратен в случая, защото хората не искат да има застроено вилно селища в местността Силистар. „Преминаването през частни терени е само през този имот, за които оспорихме решението на Общинския съвет" уточни още Чолаков.


На въпрос дали на плажа „Корал" ще има застрояване, той отговори, че не вижда вариант на „Корал "да има строителство. По думите му това решение отново зависи от Общинската администрация. Това, което зависи от мен, аз няма да допусна нито едно закононесъобразно решение.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент