Обискират офиси на Огнян Донев

Отвориха сейфовете в Общинска банка на Диляна Грозданова

Обискират офиси на Огнян Донев | StandartNews.com

София. Полицаи и прокурори обискираха офиси на фармацевтичната фирма "Елфарма" и "Телсо", която се води собственост на бизнесмена Огнян Донев. Компанията е свързана със "Софарма", като даже двете дружества се водят на един и същи адрес в столицата. Междувременно стана ясно, че са били отворени два от сейфовете на Диляна Грозданова в Общинска банка, научи агенция Стандарт Нюз.

По неофициална информация от разследващи в двете каси са били открити 200 000 евро, както и документи за участието на Любомир Павлов в различни акционерни дружества. Всичките папки ще бъдат проверени в хода на разследването по производството за пране на пари срещу Павлов и Донев.Справка в търговските регистри показва, че Огнян Донев е записан като собственик и управляващ на "Елфарма". "Телсо" пък е собственост на офшорна компания.

Тя включва в ръководството си представители от управителните органи на "Софарма имоти" и "Фармалогистика", които също са притежание на "Софарма"."Вярно е, че е имало претърсвания. Документите, които се изземват, веднъж вече са били проверявани от прокуратурата и тя разполага с тях. Може би някой иска да заглуши шума от доклада на Европейската комисия. Нямам друго обяснение", заяви за "Стандарт" адвокат Даниела Доковска, която защитава Донев.

Обиските от органите на реда са заради сигнала срещу Донев и неговия съратник Любомир Павлов за пране на пари от началото на 2011 г. при покупката на всекидневниците "Труд" и "24 часа". Сигналът е подаден от бившите му съдружници в медийната група, купила вестниците - Христо Грозев и Карл Хабсбург.

На 12 юни на Огнян Донев и Любомир Павлов бяха повдигнати обвинения. Павлов трябва да отговаря за документна измама, фалшифициране на документи и пране на пари, а Донев - само за пране на пари. На двамата бе определена мярка за неотклонение "парична гаранция" от по 50 000 лева. Бяха запорирани и дяловете им в издателството. Започна и описване на активите им.Екип на "Стандарт"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай