16:46 ч.

29.10.12

1 мин.

3695

1

0

Обгорено в болница новоредоно умря в "Пирогов"

от Евгени Горанов | редактирана в 17:51 на 29.10.12 |

Обгорено в болница новоредоно умря в "Пирогов"
Снимка: Емона Цончева

Плевен. Бебе на 5 дни почина от рани, които му причинила лекарка по невнимание. Трагичният инцидент стана в плевенската болница „Авис Медика”, където момиченцето било родено на 24 октомври.


То е доносено, но със забавена кардио-пулмонална адаптация. Това наложило детето да не бъде оставено при майката, а за наблюдение в интензивната стая. Заради студа дежурният неонатолог д-р Ана Вълкова преценила включила печка  тип духалка  в стаята с бебетата, а металните части на бебшкото креватче се нагрели силно. При допира с тях детето получило тежки изгаряния.


Пострадалото пеленаче било прегледано и консултирано с хирург, съобщи ха от болницата.  Раните били обработени. На следващия ден след консултация  с републикански консултант по изгаряниято било настанено в клиниката „Пирогов” в стабилно състояние.  Там обаче починало.  Според ръководството на МБАЛ „Авис Медика ”, че вината е на  д-р Вълкова, която ще бъде уволнена, съобщи управителят д-р Арександър Андреев. Той изказасъболезнования на близките.


 


 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Hristina Georgieva · 08:44 · 09.11.2012
Много адекватна реакция от страна на болницата. Доказват, че не търпят издънки.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент