Няма засилен миграционен натиск по границата ни

Няма засилен миграционен натиск по границата ни | StandartNews.com

Към момента нямаме някакъв засилен миграционен натиск по нашите граници, който да се различава от нормалното за този сезон. Това съобщи в студиото на „Събуди се" главен комисар Антонио Ангелов, директор на ГД „Гранична полиция".

„Летните месеци са предпочитани от мигрантите, тъй като е по-лесно предвижването, денят и по-дълъг и имат повече време да се придвижат от едно място към друго. В сравнение със същия период миналата година около 2000 души по-малко са преминали границата", каза още той.

„И преди опита за преврат и след опита за преврат в Турция числата са съотносими и няма движение нагоре", уточни главен комисар Антонио Ангелов. „Всички системи, които използваме, са в техническа изправност, работят и се използват от полицаите по границата", подчерта той.

По-късно днес министърът на отбраната Николай Ненчев ще посети Малко Търново и Резово, за да провери как се охранява границата ни с Турция. След събитията в южната ни съседка по границата бяха командировани още 230 военни, които подпомагат работата на граничните полицаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай