Нови правила правят пътищата безопасни

Нови правила правят пътищата безопасни | StandartNews.com

Новите изиисквания, които да направят пътищата у нас по-сигурни и безопасни, ще са основната тема, която ще се разисква по време на Деветата Национална конференция по пътищата с международно участие в Слънчев бряг между 5 и 8 октомври. Промените ще залегнат в осъвременените наредби за проектиране на пътища. В събитието ще участват министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на транспорта Ивайло Московски. Сред изискванията, които ще бъдат завишени, за да се намалят пътните инциденти, са тези за отводняване на шосетата.

Целта е да се преодотвратят произшествия при дъжд и мокра настилка. Ще се дискутира и темата за определяне на точни и категорични изисквания за ремонт, реконструкция и рехабилитация на улици и пътища. Както и правила за изграждане на кръгови кръстовивща и пътни възли. Организационният комитет на научния форум, председателстван от проф. д-р инж. Николай Михайлов от катедра „Пътища" на УАСГ, е предвидил специални панели, в които да бъдат представени проектите за двете Наредби, които касаят тематиката. Така широк кръг от експерти ще може да обсъди редложенията, нормите и транспортните характеристики, показателите за проектиране и планиране.

Сред темите на конференцията са още инвестициите на общините в инфраструктура, и икономика и управление на строителството. Във форума освен двамата министри ще вземат участие председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров, ректорът на УАСГ проф. д-р инж. Иван Марков, лектори от Словаки, Македония, Сърбия и Испания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай