Нови камери на границата борят контрабандата

Нови камери на границата борят контрабандата | StandartNews.com

Спряхме от продажба 35 милиона къса нелегални цигари, отчете премиерът

Нови камери по всички гранични пунктове ще помагат в борбата с контрабандата. Това става ясно от думите на премиера Бойко Борисов по време на правителственото заседание в сряда.

Борисов заявява пред министрите си, че не е доволен от старата техника, защото не показва ясно какво се случва. "Има чудовищни работи! Направен конкурс за 120 камери на митниците, те взели едни, които всъщност нямат никаква резолюция, не се вижда нищо, просто само са похарчени парите", ядосва се премиерът. "Тези камери не вършат никаква работа", казва още Борисов, цитиран в стенограмата на МС.

Той допълва, че всички КПП-та ще бъдат оборудвани. "Навремето като главен секретар съм мечтал да направим подобна организация, но нямаше разбиране по темата", разказа още премиерът. "Сега мисля, че намерихме ваксата и резултатите са видни", допълни той.
Освен новите камери по граничните ни пунктове държавата ударно ще започне и борбата с контрабандата с новосъздаденото звено.
По време на заседанието вицепремиерът и МВР шеф Румяна Бъчварова обяснява какви са неговите цели. "Това е една установена много добра практика и в други държави. Тук, при нас, ще я направим сега. Имаме увереност, че ще даде скоро резултат, ще се отрази и на резултатите в бюджета", казва Бъчварова на колегите си.

Премиерът пък допълва, че с всяка седмица приходите в бюджета се увеличавали заради прилагания натиск от страна на държавните органи. "Към днешна дата от пазарите са иззети 35 милиона цигари. Сиреч това, което успеят да прокарат през границата, го причакваме с полицията и жандармерията по пазарите, когато отиват да продават на дребно", казва Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай