Нов протест на пътните строители блокира пътя края Шумен

Нов протест на пътните строители блокира пътя края Шумен | StandartNews.com

Шумен. Пореден протест блокира ключовото кръгово кръстовище край Шумен по пътя Русе-Варна, като така спря  движението от и за Варна, София, Русе и Силистра.

Служителите на шуменската фирма „Автомагистрали Черно море" нямат яснота кога ще си получат от държавата дължимите 10 милиона лева за строежа на новата отсечка на магистрала "Хемус". Във вторник от Пътната агенция преведоха други 2 милиона и 400 хиляди лева към фирмата, дължими за изпълнението на рехабилитация на път в област Шумен.

„В момента Агенция Пътна инфраструктура и Министерството на регионалното развитие, освен че не направиха нищо за почти една година и няколко месеца за тази магистрала, между тях се умува да искат така нареченото замразяване на магистралата. Спирането и замразяването на магистралата е голям социален проблем, те това нещо трябва да го знаят и има опасност по този начин да взривят град Шумен", сподели Господин Янков - синдикален лидер в „Автомагистрали Черно море".

През последния месец работниците периодично излизат на протести, за да напомнят на държавата да им изплати дължимото за заплати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай