Нинова на 24 май: Бъдете горди

Нинова на 24 май: Бъдете горди | StandartNews.com

Лидерът на БСП и председател на ПГ на „БСП лява България" Корнелия Нинова се включи в празничното шествие по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, съобщиха от пресцентъра на БСП.

То тръгна от пред Президентството и завърши с тържествена церемония пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий". Там председателят на БСП , заедно с представители на левицата , отдадоха почит пред делото на Светите братя и поставиха венци и цветя пред паметника на Кирил и Методий.

„Честит празник, българи! Бъдете горди с нашия принос в световната цивилизация. Поклон пред светите братя Кирил и Методий. Скъпи учители, дейци на науката, културата и духовността, приемете нашата признателност за труда ви. Имате подкрепата ни за мисията да будите и просвещавате. Във вашите ръце е бъдещето. Мили деца, четете книжки, бъдете любознателни и уважавайте своите учители. Да ни е честит най-светлият празник!", обърна се Нинова към всички.

Участие в митинга от страна на БСП взеха и председателят на БСП-София Калоян Паргов, зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Румен Гечев, народните представители Янаки Стоилов и Георги Свиленски, както и множество членове и симпатизанти на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай