Ни вест, ни кост от баща и син рибари

Ни вест, ни кост от баща и син рибари | StandartNews.com

Лодката им е суха насред Мандренското езеро, от тях няма следа 3 дни

Търсят ги с куки по дъното, близките ми уплашени, че са отвлечени

Баща и син изчезнаха мистериозно от рибарска лодка в езерото Мандра край Бургас. 44-годишният Танчо Петков и 15-годишният му син Йорам са обявени за издирване от полицията. Трети ден от двамата бургазлии няма никаква следа. Те са били видени за последно на 24 ноември, когато напуснали дома си в бургаския комплекс "Меден рудник". Танчо нарамил такъмите и казал на семейството си, че отива за риба. Синът му Йорам тръгнал с него.

"Беше към 18 часа след обяд, когато тръгнаха и повече не се върнаха. Не знаем какво се е случило с тях, сякаш се изпариха без следа. Молим се на Господ само да са живи", разказаха през сълзи близките им. Възрастен съсед е последният, който ги видял да излизат от дома си. "Казахме си две-три думи, аз попитах къде са тръгнали, а Танчо отговори, че ще ходят с малкия за риба. Времето беше лошо, имаше силен вятър и му казах да отложи риболова, защото е опасно. Той обаче се засмя, вика: "Аз не влизам в морето, в езерото вълни няма!", разказа комшията.

Близките на Танчо и Йорам се разтревожили, когато не се прибрали до сутринта. На следващия ден подали сигнал в полицията. Униформени започнали да търсят в Мандренското езеро и района около него. Не след дълго открили лодката на Танчо

да се полюшва волно във водата

Тя обаче била празна, а от двамата нямало никаква следа. "Плавателният съд е открит да плава в езерото, близо до бреговете край село Димчево. Бащата и синът са в неизвестност, издирването им продължава", съобщиха от полицията. Разследващите са установили, че те са влезли с лодката в езерото в около 18.30 часа във вторник. Какво обаче се е случило след това, как и къде са изчезнали, остава пълна загадка. Една от версиите, по които работят разследващите, е, че са се удавили. Спасителни екипи обхождат цялото езеро цели два дни претърсват и дъното с куки, но до момента не са открили тела или дрехи. Близките им обаче не вярват да са се удавили. "Как така ще се удавят, а лодката няма да е потънала. В нея няма капка вода. Голяма мистерия е това, което се случи", плачат роднините. От полицията разпространиха снимки и точно описание на бащата и сина, но никой до момента не се е обадил с надеждна информация за тях. 15-годишният Йорам е ученик в девети клас. Връстниците му са като попарени и се молят да не се е случило най-лошото. Сред приятелите му е тръгнала версията, че двамата може да са отвлечени. Разследващи обаче смятат, че това е изключено, тъй като семейството не е богато и не би могло да плати предполагаем откуп. Според тях децата сами са пуснали слуха за несъщестуващи похитители, защото подсъзнателно не искат да допуснат, че те са се удавили. Тийнейджърския фолклор роди и още по-абсурдна версия, според която бащата и момчето са

отвлечени от извънземни

Издирването продължава и утре. Водолази все още не са търсили по дъното на езерото, защото водата в момента е мътна и нищо не може да се види. "Чакаме тинята да се утаи и екипите ще се спуснат", коментираха разследващи.
Опитни рибари, които познават обстановката в Мандренското езеро, смятат, че най-вероятно става въпрос за нещастен инцидент.

"В деня на изчезването наистина имаше силен вятър. Възможно е ураганът да е разклатил лодката и двамата да са паднали във водата, без тя да е потопена", допускат рибари. Другата версия е, единият от двамата да е залитнал по невнимание и да е паднал във водата, а другият да е скочил след него, опитвайки да го спаси.

Ако двамата са се удавили, то телата им ще изплуват най-рано след седмица, твърдят морски вълци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай