Неофит: Вярата може да даде сили и мъдрост в това неспокойно време

Неофит: Вярата може да даде сили и мъдрост в това неспокойно време | StandartNews.com

"Само вярата може да даде сили и мъдрост, мир и съгласие в нашето сложно и неспокойно време на несигурност и вражда", това заявява българският патриарх Неофит в традиционното благословение към православните българи за светлия християнски празник Възкресение Христово.

"Скъпи сънародници, в нашето сложно и неспокойно време на несигурност и вражда, само вярата може да укрепи нашето търпение, да ни даде сили и мъдрост да преодоляваме изпитанията, които животът ни поднася, само вярата може да внесе в сърцата ни мир и в обществото ни съгласие, да примири враждуващите, да съедини разделените, да напъти в истината заблудилите се", казва патриархът.

"Възкръсналият Христос нека ни бъде пример за състрадателна и жертвена любов, която да ни примири с другите и изпълни живота ни със смисъл и радост", обръща се Негово светейшество на българите.

"Нека Спасителят да вдъхне в нашите души твърда решимост да преуспяваме в доброто и укрепваме във вярата, надеждата и любовта! Христос воскресе!", завършва благословението на патриарх Неофит към българския народ за Великден, информира още бТВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай