19:35 ч.

20.03.17

2 мин.

0

4

0

Недим Генджев: Имамите трябва да са българи

от редактор |

Недим Генджев: Имамите трябва да са българи

Имаме подготвени хора, защо са ни такива от Турция, пита бившият главен мюфтия


Имамите в джамиите у нас трябва да са български граждани, завършили български среди и висши училища, да получават заплатата си от България, а не от ДИАНЕТ в Турция, обяви проф. Недим Генджев в bTV, бивш главен мюфтия. 


"Който наруши законите на държавата, да бъде изгонен веднага. Мюсюлманското вероизповедание у нас е българско мюсюлманско вероизповедание. Зад нас трябва да застане българската държава да ни защити.  Ние, българските мюсюлмани, сме сунити алефи. Уважаваме светската държава и искаме тя да застане зад нас и да ни гарантира свободно изповядване на нашата религия", продължи той. 


Генджев разкри, че бил махнат през 2013 г под натиск от Турция. "Ние турско мюфтийство ли сме или българско?", пита той.


„Депутати, които се отлъчиха от ДПС заедно с Местан, бяха и председателят на Висшия духовен съвет Мустафа Алиш. Тези хора нямат корени в България, те даже и жилища нямат в България, семействата им живеят в Турция, те са проводници на политиката на Ердоган в България", категоричен беше Генджев.


По думите му Мустафа Алиш бил завършил в Йордания, но дали курсове за имами или на „Мюсюлмански братя" курсове никой не знаел.


Той каза, че в Шумен, Момчилград и в Русе директорите на средните мюсюлмански духовни училища са назначени от ДИАНЕТ в Турция и от там получават заплата. Ректорът на Висшия ислямски институт също идва от югоизточната ни съседка. "Тук българската държава липсва. Имаме подготвени имами. Дайте заплати на имами български граждани, а не да получават заплати от Турция или нелегални пари", завърши проф. Генджев


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 07:52 · 21.03.2017
Prodadohte bg naoravihte bg nai bednsta rasboljahte isgonihte svesnitr hora ot bg evgeni mihailov bkp donosnika po jivkovo vreme sega v dos kolko psihooati v gerb bsp dps pszrioti regirmatori toja evgeni mihailov tasi sutrin v btv stanischev s mestan priel pro6kata boiko borisov pregraschta erdogan koi posvoli evgeni mihailov predatel donosnik sega v dos prebojafisani predateli. Ujas jslko
Потребител · 07:45 · 21.03.2017
Toja tulup na snimkata da se maha ot bg aide v turzia
Потребител · 21:56 · 20.03.2017
браво всички турци на работа в българия вън в жамиитe само чисти българи мюсюлмани
за България · 20:52 · 20.03.2017
Много правилно . Точно така трябва да се постъпи. Герджиков да направи промените.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент