13:50 ч.

09.11.17

1 мин.

0

0

0

НДК - почти готов за Председателството

от редактор |

НДК - почти готов за Председателството

Ремонтните дейности в НДК във връзка с предстоящото българско председателство на ЕС се финализират. Това каза по бТВ министърът на културата Боил Банов. Той направи проверка на ремонта, извършван от "Галчев Инжинеринг".


Има довършителни дейности, все още има комуникации, които се прокарват, уточни министърът. Вече са приготвени и мебелите, които се очаква да бъдат разположени. „Запазен е стилът на НДК", подчерта Банов.


"На 1 декември ще сме в състояние да извършваме последни проби на техника", посочи той.


45 млн. лева са отделени за ремонта на НДК. „Парите не са малко, но на фона на дейностите, които имаме, реално не достигат", каза министърът на културата. "Трябваха над 50 милиона, няма откъде да се вземат, най-важното е, че успяхме в наличните 45 да направим необходимото всичко да бъде качествено и да изглежда добре", подчерта той. Средствата са от държавния бюджет.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент