Най-новата община Сърница все още няма бюджет

Най-новата община Сърница все още няма бюджет | StandartNews.com

Най-новата община Сърница все още няма бюджет, тъй като не е подписан разделителният протокол с община Велинград, съобщи кметът Неби Бозов. В закона няма утвърдена процедура по какъв начин се разделят две общини.

Според кмета Неби Бозов, разделянето на Сърница от Велинград е предизвикателство и за двете общини, тъй като няма практика за това, предава БНР.

"Няма регламент. Трябва ние да се разбираме, без да има арбитър. Мисля, че не е начинът по съдебен път да се решават нещата. Трябва да има точно регламентирано, как се разделят две общини."

Кметът Бозов каза, че се надява до месец прблемът да бъде решен, въпреки затрудненията: "След като подпишем разделителния протокол, министерството на финансите ще ни дадат правомощия да си открием вече сметка на Община Сърница и оттам ще бъде създадена администрацията на общината и ще започнат вече хората да си плащат данъците, и ще започнем да работим като нормална община."

Един от първите проблеми за решаване от новата управа на Сърница е липсата на медицински пункт. Пътят до Велинград е в много лошо състояние, след бедственото положение през март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай