Найджъл Кенеди свири с 5000 китаристи

Найджъл Кенеди свири с 5000 китаристи | StandartNews.com

"Навсякъде, където свиря Хендрикс, измислям нещо необичайно. Просто духът на Джими изисква провокация", сподели Найджъл Кенеди по повод на предстоящия си концерт в София. На 10 май той излиза с вярната си цигулка в зала номер едно на НДК, за да изпълни парчетата на виртуозния китарист. Кенеди призна пред Георги Тошев, че обича да свири в България заради емоционалната публика. На първия си концерт преди години той сбъдва мечтата на българско момче, като го кани на сцената.

Музикантът се готви да постави рекорд, с който да атакува Книгата на Гинес - на първи май да забие парчета на Хендрикс с над 5000 китаристи на фестивал на площада в полския град Вроцлав.

Признат за най-добрия съвременен интерпретатор на Бах, преди броени дни Найджъл Кенеди се изяви в катедралата на родния град на великия композитор Айзенах по повод 330 години от рождението му.

Ден преди срещата му с българските почитатели, на 9 май, световноизвестният цигулар ще бъде скъп гост на художника Румен Рачев, който открива изложба в галерия "Нюанс". Приятелството между двамата артисти започва през 1995 година, а през 2000 година Кенеди кани Рачев да направи графичното оформление на албума Kennedy plays Bach, отличен с престижна награда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай