Найденов спаси ранен в катастрофа

Министърът оказал първа помощ, докато чакат линейката

Найденов спаси ранен в катастрофа | StandartNews.com

Стара Загора. Земеделският министър Мирослав Найденов влезе в ролята на спасител в катастрофа на автомагистрала "Тракия". Без да му мисли, той се хвърли да спасява пострадал в инцидента край Стара Загора.

Спасителната акция бе проведена тази сутрин, когато министърът се прибирал от Несебър, където ревизира ситуацията с дадените за строителство дюни. След Стара Загора забелязал катастрофата и наредил автомобилът, с който се движел, да бъде спрян. Веднага скочил от колата и се заел да оказва първа помощ на пострадалия до пристигане на екип на Спешна помощ.

Катастрофата стана с джип "Гранд Чероки" с шуменска регистрация на автомагистрала "Тракия" на 226-ия км между Стара и Нова Загора малко след 10 часа тази сутрин. Сигналът за инцидента е подаден на спешния телефон 112, съобщиха от старозагорската полиция. По признания, направени от 38-годишния шофьор, който пътувал сам, е задрямал на правия участък. Колата навлязла в насрещното платно и се преобърнала. За щастие расовия джип е предпазил водача. Той се отървал с натъртвания и уплаха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай