Натопиха съпруга на Анна за двойното убийство (ОБЗОР)

Натопиха съпруга на Анна за двойното убийство (ОБЗОР) | StandartNews.com

Семеен скандал предшествал изчезването на Леонтиева

Разплитането на бруталното убийство на рускинята Анна Леонтиева и нейния син Никита продължава да буксува. Случаят нашумя не само у нас, но и в Русия, където също започна разследване. В един момент подозренията паднаха върху Герман Костин, добър познат на убитата дама, дори спряган за неин любовник. Руският бизнесмен, който е служил в Афганистан, се издържа от рентиерство. Той е сред последните познати на Анна, които са я видели жива. В крайна сметка Костин се яви на разпит в столичната полиция, засега само като свидетел.

Появата на Герман Костин пред полицията в България обаче не внесе яснота, а напротив - заплете все повече версиите около убийството на Анна Леонтиева и 5-годишния й син Никита. Трупът на рускинята бе открит на 2 март край Приморско, а на момчето на 20 март - в куфар във водоем до софийското с. Долни Пасарел. По-късно стана ясно, че според патоанатомите двамата са убити с разлика от 2-3 дни.

"Обясненията на Костин са объркани, по време на разпитите се държи изключително нагло", твърдят разследващите. Герман Костин е разпитван в присъствието на адвокат вече трети ден.

В опит да се защити той проговори през камерата на бТВ. Първото нещо, което Костин направи, е да се оплаче от разпитващите го, които го карали да признае, че е извършил двойното убийство.
"Признай си, признай си, признай си, признай си - през цялото време това ме притискаха. Разкажи, разкажи, разкажи. Казаха ми - давай да направим сделка. Първо си признай, а после ще говориш с адвокат". Така по думите му натискали Герман в Института по психология към МВР.

Версиите на Костин обаче винаги са различни. Последната е за извършителя на убийството. Костин натопи смятания от него за приятел бивш съпруг на Анна и баща на Никита - Вадим Плотников.
"Искате ли да ви кажа моята версия? Жената много лошо оскърби мъжа си. Разликата във възрастта им беше 23 години. А там са замесени много големи пари! Много... Тук, в България нямате и понятие за какви мащаби на корупция става дума и за какви пари", разпалено обясни Герман в ефир.

Основното алиби на Костин, че не е убиецът на Анна и Никита е, че е заминал от София към Северен Кипър на 9 февруари и оттогава не се е връщал. Т.е. той не би могъл да извърши престъплението в началото на февруари.
Преди това обаче Герман успя да пробута две версии за мистериозното изчезване на Анна. При първото си включване в "Шоуто на Слави" Герман заяви, че Анна се качила в луксозно ауди на мъж с кавказки произход, когото Никита наричал Паша. Жената носела в себе 120 000 британски лири, което би бил мотив за убиеца й. Според Костин кавказецът говорел руски без диалект и граматически абсолютно правилно. Преди него Анна имала връзка с млад турски офицер, който служел в Северен Кипър.

В понеделник вечерта руснакът смени историята - Анна вече се била качила в колата на арабин.
В първото си интервю Герман разказваше как се е напивал с Вадим Плотников в София и как той бил готов да инвестира 500 000 долара, за да вземе българско постоянно местожителство. "Той знае, че не съм аз убиецът", заяви тогава Костин.
За да докаже невинността си, руснакът дори занесъл сим картата, ползвана от Анна на разследващите. "Тя беше активна до днес, а на нея имаше сметка 160 лв.", казва Костин в интервюто, правено в понеделник сутринта.
На практика обаче се оказва, че той се е опитал да измами разследващите, защото в СДВР е занесъл дубликат на сим картата, използвана от Анна. Защо се е наложило да вади копие, което деактивира оригиналната карта, където би могло да има ценна информация за разследването и къде е тя физически, не е ясно.

Продължават да не са ясни и отношенията между Костин и Анна. Той я докарва в София през януари, за да може тя да лекува ортопедически проблем с крачетата на Никита - те са с прекалено висок свод. Това е наследствено заболяване, от което страда и самата Анна, твърдят лекарите, лекували детето в "Пирогов".

В интервюто си Герман се възмущава от бащата - Вадим Плотников, че е известен педиатър, който не е обърнал внимание на сина си.

Всъщност вероятно най-много истина в думите на Костин се крие в изречението - "Анна беше много рязка и можеше да каже в очите на всеки какво мисли за него". Според разследващите възможно е нейното убийство да не е било планирано предварително, а да е станало след бурен скандал. Полицията е претърсила и жилището в столичния кв. "Витоша", където Анна е живяла под наем. То било изцяло почистено от мебели и там не са открити никакви следи или улики.
Психолозите обаче очакват защитните тези на Герман Костин да се пропукат и той да започне да говори истината за смъртта на Анна и Никита.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай