Нашенци и гърци на опашка в храма на Ванга за Коледа

Нашенци и гърци на опашка в храма на Ванга за Коледа | StandartNews.com

Благоевград. Десетки посетители пристигнаха още рано сутринта в четвъртък, навръх Рождество Христово в храма на пророчицата Ванга м Рупите. Служителите бяха почистили навсякъде, за да свети от чистота целият манастирски комплекс.

„На този ден идват много миряни не само от страната ни, но и от съседна Гърция, идват и други чужденци от курортите Банско, Разлог и Сандански", твърдят те.

В последните 2-3 години комшиите ни на юг от границата все повече посещават мястото, където е живяла и помагала на хората пророчицата от Петрич. Гърците палят свещи в храма и на гроба на Ванга, после бързат да се снимат за спомен до нейния паметник. Той бе монтиран навръх 100-годишнината от рождението й. Почти всички автобуси с гърци, които отиват на пазар в Петрич и Сандански, спират и в Рупите.

С настъпването на Коледа е истинско стълпотворение от туристи. Десетки миряни присъстваха на тържествената служба в храма „Света Петка Българска" навръх Рождество Христово. Зимата и студът не спират туристите по пътя им към храма на пророчицата Ванга. На паркинга всеки ден спират десетки автомобили и автобуси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай