Наръганата 10 пъти Галя вече говори

Наръганата 10 пъти Галя вече говори | StandartNews.com

Извергът, който я накълца на улицата, е в ареста за 72 часа

27-годишната Галина, която бе намушкана над десет пъти с нож на улицата, вече е в съзнание. Тя отворила очи днес сутринта и дори проговорила. Жената е контактна, но състоянието й остава критично. "Все още има и опасност за живота й. Нараняванията, които е получила, са много тежки и опасни. Затова прогнози не може да се дадат. Командното дишане е изключено, но все още й се прави кръвопреливане, защото е загубила много кръв", коментираха лекари. Три екипа от общо шестима хирурзи са участвали в изключително сложната и тежка животоспасяваща операция. Хирурзите са работили точно 5 часа и половина. 24 часа след инцидента Галина вече започнала да диша самостоятелно, което според лекуващите е добър признак.

Лекарите са оперирали черния дроб и панкреаса на Галя, които били разкъсани при намушкването с ножа. Ортопеди пък са спасявали лявата й подбедрица, която също била накълцана. Най-тежка е била операцията по възстановяването на разкъсана аорта, която е застрашавала най-много живота й. "Направихме всичко възможно, което бе по силите ни. Стискаме палци сега да премине и критичният следоперативен период. Пациентката е млада и със здрава имунна система, надяваме се, че ще успее да се пребори", коментираха лекуващи. Жената е имала още наранявания на белите дробове, по врата, краката и ръцете. Близките на Галина изказаха благодарности на шестимата хирурзи, извършили животоспасяващата операция. "Не знаем как да

благодарим на лекарите, те направиха чудо

Когато са открили Галя, тя е била полумъртва. Д-р Матаков, д-р Марангозов, д-р Симеонов, д-р Денков, д-р Ивановска и д-р Люцканова спасиха живота й. Нямаме думи, с които да изразим нашата признателност", коментираха близки на тежко ранената жена, която е и майка на малко дете.

Галина бе нападната на улицата пред дома си в комплекс "Славейков". Тя работела като продавач-консултант в бутик за дрехи в мол и в събота била на работа. Нападателят я причакал на паркинга и щом я видял да излиза от входа, се нахвърлил върху нея. Започнал да я мушка с ножа по цялото тяло. След първия удар на острието младата жена побягнала, но палачът я настигнал само след 3-4 м и продължил да я коли. Наръгал я над 10 пъти, като се целел основно в корема и гърдите. Като по чудо не е улучил сърцето й, коментираха роднини. Разследващи определят случилото се като умишлен опит за убийство. Касапницата продължила броени минути, веднага след това нападателят си плюл на петите и избягал. Накълцаната жена

се влачила по корем със сетни сили

към близкия ресторант "Теньовата къща", където се надявала да намери помощ. Тя обаче така и не успяла да се добере до кръчмата. Изпаднала в безсъзнание в парка, където я открил случаен минувач. Той веднага се обадил в полицията и повикал линейка. Докато лекарите я подготвяли за операция, Галина дошла за кратко в съзнание. Тя обаче категорично отказала да каже кой я е нападнал, вероятно от страх, че ще се върне да я довърши.

Няколко часа след опита за убийство полицаите разкриха и са задържали извършителя. Униформените са го намерили да се крие в частен апартамент в комплекс "Изгрев", който наел преди дни. С разпореждане на прокуратурата арестът му е удължен на 72 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай