Направете крака за прилепнали дънки

Направете крака за прилепнали дънки | StandartNews.com

Калина Русева - инструктор по аеробика и фитнесКлуб MD sport, зала 5-Б, стадион "В.Левски"

Когато започвате каквато и да е спортна програма, от голямо значение е вътрешната ви нагласа. Дори и да имате силна мотивация за тренировки, ако водещо е чувството за задължение, защото така трябва, то тогава неминуемо ще натрупате съпротива като емоция. Ясно е, че задълженията не са сред нещата, които правим с удоволствие. Именно затова се научете да приемате тренировките като нещо приятно и полезно, макар и не толкова лесно. Тогава ще ходите с лекота и желание в залата, работата ще върви и ще напредвате бързо. Разбира се, че не е задължително да тренирате до пълно изтощение. Даже напротив - вслушвайте се в сигналите на тялото и не го пресилвайте от инат, или с идеята бързо и на всяка цена да свалите килограми за един ден. И въпреки, че няма такава вълшебна методика, която в миг да ви направи по-слаби, за щастие има доказано действащи модели за тренировка, които за отрицателно време ще ви вкарат в тесни дрешки. Препоръчително е да се работи с два типа натоварване - насочено и общо тонизиращо. Едната програма ще оформя целево желаната от вас мускулна група, другата ще гарантира на тялото цялостно натоварване, за да имате хармонично развита фигура. По този начин, редувайки целевите тренировки, с лекота и търпение, можете да постигнете великолепни резултати. Днес Лора ще покаже упражнения за стягане на краката и седалището като акцент. В движенията участват също така корема и мускулите на гърба и ръцете, които също се натоварват, изпълнявайки ролята на стабилизатори. Работете в 3 серии от 6 - 8 повторения на всяка.

1. Напад с ротация

От стоеж в широка стъпка с десен крак напред, леко свит в коляното, изпънете левия, оставяйки опората върху пръстите; лявата ръка с тежестта е надолу и напред, дясната - изпъната надолу и назад. Изпълнете напад, свивайки колената до прав ъгъл и заедно с това извийте тялото по диагонал към левия крак докато дясната ръка докосне лявото коляно от външната страна. Повторете в серия и направете същото на другата страна.

2. Паралелно изнасяне

Застанете изправени, като изнесете десния крак назад, докосвайки с пръсти пода; дясната ръка с тежестта е изпъната надолу пред тялото. Оттук започнете да се навеждате напред, изпъвайки нагоре десния крак и дясната ръка; опорният ляв крак остава със свито коляно. Задръжте в равновесие и върнете обратно до изправено положение. Направете серия и повторете същото с ляв работещ крак.

3. Извивка с лъндж

От стоеж и широка стъпка с десен крак напред, изпънете ръцете нагоре и стегнете гърба и кръста. Направете напад /лъндж/ надолу и едновременно с това извийте тялото по диагонал към дясно коляно, навеждайки се напред с прав гръб. Върнете към център, направете серия и повторете движението с ляв крак напред и извивка по диагонал от дясно на ляво към коляното. Ръцете остават в една и съща позиция по време на работа.

4. Клек с пренасяне

От клек до прав ъгъл в колена и ръце напред, пренесете тежестта вдясно, изпъвайки левия крак, като пуснете ръцете изпънати надолу пред тялото. Задръжте за момент и след това минете през център до клек и ръце напред. Пренасяйки през център, без да задържане, веднага изпънете десния крак и изнесете тежестта вляво. Направете повторения в серия, като за една бройка се счита пренасяне на двете страни

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай