Нападателят на Виктория е задържан

Нападателят на Виктория е задържан | StandartNews.com

София. Салахедин Бин Аладин, заподозрян за нападението над Виктория, е задържан при опит да напусне България през гръцката граница, съобщи главният секретар на МВР. 

Алжирският гражданин беше издирван за инцидента, при който 20-годишната студентка Виктория Христова беше намушкана неколкократно с нож, докато беше на работа в денонощен магазин на ул. "Пиротска".

Главен комисар Светлозар Лазаров обяви, че полицията е блокирала района на село Мезек в област Хасково, община Свиленград, тъй като е имало информация, че Салахедин бин Аладин е направил опит да напусне България през границата с Гърция. Направена е блокада на селото, а служители на "Гранична полиция" са блокирали границата. Заподозреният е бил задържан от гръцка страна.

В момента алжирецът пътува към София, като е изпратен екип, който да го докара.

Установен е и негов помагач, който е от София, и който е осъществявал логистиката по транспортирането му извън граница. "Лицето е задържано около 20.40 ч. снощи, когато служителите на МВР са получили информация от гръцките служители от участък Орестиада", съобщи главният секретар на МВР.

"Залавянето на заподозрения за нападението над Виктория Христова е доказателство за нашето добро сътрудничество с гръцката полиция", заяви пред журналисти в парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев. „Веднага след извършване на престъплението, нападателят е потърсил начини да напусне страната и да премине на гръцка територия. Потърсил е механизми и начини да направи това, именно поради тази причина се наложи да действаме съвместно с гръцките ни колеги", обясни вътрешният министър. Той благодари на гръцкия вътрешен министър и на гръцката полиция. Според Йовчев операцията по залавянето на Салахедин Бин Аладин е успешна.

"Успяхме да задържим лицето и то ще си понесе отговорността", каза Цветлин Йовчев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай