Намериха тялото на едното дете в Янтра

Намериха тялото на едното дете в Янтра | StandartNews.com

Издирва се и втория сирак потънал в реката във Велико Търново

Намерено е едното дете, изчезнало във водите на река Янтра във Велико Търново, съобщи пред „Фокус" началникът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" инж. Красимир Кръстев. Той обясни, че тялото е намерено в района на старата поща на старата столица.

Второто дето все още е в неизвестност и издирвателните действия продължават и към този момент.

Търсенето на двете момчета, които изчезнаха вчера във водите на река Янтра във Велико Търново бе възобновено в 6.00 часа тази сутрин. От МВР уточниха, че действията са били преустановени през нощта, тъй като докато е тъмно екипите няма как да вършат работата си пълноценно. "Районът, който обхождаме, е изключително сложен и труден, защото реката е много бърза на места. Водолазите обхождат и претърсват водата метър по метър.

Водата е много мътна и кална и обектите стават неразпознаваеми", уточни Красимир Кръстев по Нова тв

Децата са на 15 години и са от Дома за деца лишени от родителски грижи „Пеньо и Мария Велкови" в старата столица. Те са изчезнали около 14 часа, докато се къпали в реката. Двете момчета заедно с още един свой приятел от сиропиталището решили да се поразхладят в прохладните води на Янтра. Спуснали се по стръмния скат край паметника на Асеневци и нагазили в 2-метров вир.

Приятелят на изчезналите ученици решил да излезе на брега. Още щом изплувал, забелязал как другите две момчета изчезват в дълбините. След минути като видяло, че приятелите му не се показват от водата и от тях няма и следа, се притеснило и се обадило на тел.112. Незабавно били вдигнати по тревога екипи на полицията и пожарната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай