Намериха семейство на пеленачето Лора

Намериха семейство на пеленачето Лора | StandartNews.com

От вторник 8-дневната Лора вече си има семейство, съобщиха от родилното отделение на болницата в Монтана. Момичето се родило на 14 април и е изоставено от майката, която е избягала от болницата, вероятно с помощта на баща му – Пламен. Момичето ще живее с новото си семейство в село Дългоделци.

Майката на бебето – Асенка Любчова от село Върбово, община Чупрене, стана известна с това, че е саката, а непрекъснато ражда. Заради заболяване тя е с ампутирани крака и пръсти на лявата ръка. Асенка е на 32 години и вече е родила 9 пъти. Освен Лора, в приемно семейство живее и Нанси, родена през 2013 година. Едно от децата е починало, а останалите 8 са живи и здрави. Най-големият Стефан – на 15 години, е настанен в интернат заради кражби. 13-годишната Виктория и 14-годишната Цветелина живеят при майката на Пламен. 4-годишната Лидия, 6-годишният Пламен и 7-годишният Валери живеят с майка си и баща си в една стая в къща в село Върбово.

Семейството получава всички възможни помощи, бащата на Пламен е назначен и по програма за заетост, казаха от общината в Чупрене. Не мога да се грижа за децата си, затова ги оставям в болницата, обясни още преди раждането майката Асенка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай