Наградиха полицаи и магистрати на конкурс в памет на Фалконе

Наградиха полицаи и магистрати на конкурс в памет на Фалконе | StandartNews.com

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов и посланикът на Италия у нас Марко Контичели наградиха победилите в конкурса полицаи и магистрати в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. Събитието бе организирано за пръв път през 2009 г. по идея на общината и италианското посолство. Целта е да се подпомогнат и отличат усилията на магистратите и полицаите, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си.

Специални гости на церемонията в четвъртък в зала „22 септември" в Благоевград бяха Лоредана Интруини - представител на фондация "Джовани и Франческа Фалконе", и разследващият журналист от Рим Фабио Бернабей от Сдружение "Европейски градове срещу наркотиците".

Отличени в конкурса, организиран от Общинския съвет по наркотични вещества в града и общината бяха 8 магистрати и 10 полицаи. Голямата награда за най-добрите магистрат и полицай бе плакет с лика на Джовани Фалконе и грамота. На останалите отличени магистрати и полицаи бяха връчени грамоти. След церемонията бяха поднесени цветя на паметната плоча на Джовани Фалконе на сградата на Окръжен съд - Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай