Над 5000 сделки за жълти стотинки в община Пазарджик

Над 5000 сделки за жълти стотинки в община Пазарджик | StandartNews.com

От 2007 г. до края на 2014 г. в Пазарджик са извършени над 5000 сделки за продажба на общински имоти за жълти стотинки. Това обяви общинският съветник Румен Петков от БСП в сутрешния блок на bTV. Заедно с колегата си от ГЕРБ Тодор Георгиев той обяви, че общинският съвет неведнъж е разглеждал съмнителни сделки.

И двамата общински съветници казаха, че пред общинския съвет на Пазарджик никога не е бил поставян въпроса за имотното състояние на кмета Тодор Попов. За сметка на това и двамата потвърдиха, че общината е в остър финансов дефицит и общите й дългове надхвърлят 30 млн лева, при собствени приходи от 20-22 млн.

Многократно са разглеждани редица сделки с извънпазарни начални цени и с един участник, които „създават съмнения и предпоставки за недобри практики", коментира Георгиев. Той попита защо след като този имот е строен поне година и половина, институциите не са реагирали. „Къде е била държавата през тези година и половина, когато са подавани празни декларации", поиска да знае още Георгиев.

Според Петков от 2007 г. до края на 2014 г. са извършени над 5000 сделки за продажба на общински имоти за жълти стотинки. Той призова НАП и Сметната палата установят дали кметът е декларирал имот в с. Црънча.

В същото време председателят на Общинския съвет адвокат Хари Харалампиев защити кмета, като припомни, че преди няколко години е бил избран за най-успешен кмет на България. Харалампиев не видя конфликт на интереси в предоставеният за ползване автомобил на Тодор Попов.

„За да бъде обявен за такъв – значи има защо. Някои, които загубиха кметски пост, са много недоволни, затова има такава злост", коментира Харалампиев, като заяви, че не е бил в селския имот на кмета и не е негова работа да знае откъде той има средства за него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай