12:08 ч.

10.09.13

2 мин.

1957

3

0

Над 1000 регистрирани за „Кариера в България. Защо не?"

от Биляна Кантарджиева |

Над 1000 регистрирани за „Кариера в България. Защо не?"
Снимка: www.tuk-tam.bg

София. Под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев ще се проведе шестото издание на най-големия кариерен форум за българи с опит и/или образование в чужбина „Кариера в България. Защо не?" (http://www.karieravbulgaria.com/). За събитието на 12 септември 2013 г. в Интер Експо Център София вече са се регистрирали над 1000 участници. Организатори на форума са сдружение"Тук-Там" и фондация "Идентичност за България".


Рекорден е и броят на тазгодишните изложители – общо 60 организации ще се представят пред кандидатите за работа. Сред тях има български и международни компании, неправителствени организации и държавни институции. Спонсори на форума са Philip Morris, HP, Telerik, Демакс АД, Virtual Affairs, Manpower и Coca Cola. Събитието се организира и с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина.


Семинарната програма пък ще бъде открита от ръководителя на Представителството на Европейската комисия за България Огнян Златев в 10:00. Не за първа година форумът ще се излъчва в чужбина, но за първи път се организират местни събития – потвърдени са излъчвания в Берлин, Дънди, Лондон и Маастрихт. Благодарение на BulStream.com, българите от чужбина, които не могат да присъстват лично, ще могат да „разгледат" форума и да се включат в дискусиите. Общо над 35 лектори ще участват в семинарната програма и ще споделят своя опит в професионалната реализация в България.


Тази година освен изложители на фирми, ще има и участници от т.нар. „Алея на завърналите се" – това са успешно реализирани инициативи като Мрежа хлебни къщи и Уча.се с видео уроци по най-трудните предмети в училище, които са на българи с опит и образование в чужбина. Добрите примери в търсенето на работа ще имат възможност да видят участниците и по време на кариерните консултации и фирмените презентации – ще може да чуете как се диктуват световните пазари от България, какво представлява професията „Ръководител на полети" и още много други.


За доброто настроение на посетителите ще се грижат и компаниите партньори на форума – Photo King ще ви позволи да направите тематична снимка, за закуска ще има био айрян и боза от Harmonica, кафе паузите са осигурени от Mondelez Bulgaria, обядът за изложителите ще ни приготвят от Култ Гурме, а жаждата ще се утолява с продуктите на Coca Cola Bulgaria и Пирин Спринг.


Всяка година организаторите си задават въпроса доколко е успешен форума в намирането на работа на кандидатите. През изминалата година 77% от участниците на форум Кариера в България. Защо не? 2012 са намерили работодател, който харесват. Макар че информираността е основната цел на събитието, е важно да се знае и колко българи от чужбина са се завърнали и реализирали успешно тук. Затова стартира и проектът „Аз избрах! Кариера в България. Защо не?", в който вече над 30 човека са разказали своята история за успеха обратно в родината.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Красимира · 12:09 · 27.08.2015
https://geeldon.wordpress.com/2011/10/15/brain-and-satellite-surveillance-assault-and-torture/
http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_mindcon24.htm
Потребител · 12:07 · 27.08.2015
Тук ни изтезават за жълти стотинки! "Свеждат" ни! Да ви еба майката проста и болна! Изтезават ме всекидневно с цел самоубийство или докарване до просия! Глобул, Адеко, Хюлет-Пакард.....Вижте линковете!

хттпс://гeeлдон.вордпрeсс.цом/2011/10/15/браин-анд-сатeллитe-сурвeилланцe-ассаулт-анд-тортурe/
хттпс://гeeлдон.вордпрeсс.цом/2011/10/15/браин-анд-сатeллитe-сурвeилланцe-ассаулт-анд-тортурe/
Потребител · 13:34 · 10.09.2013
Трябва да е психично лабилен някой, завършил ,или работил в белите държави ,за да се върне да слугува на някой мафиот в България..
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент