14:10 ч.

17.02.17

2 мин.

0

12

0

НА ЖИВО! Славка Бозукова: Да си българин е наистина гордост

от Ванина НЕДКОВА |

НА ЖИВО! Славка Бозукова: Да си българин е наистина гордост

Споделете в социалните мрежи инициативата летището в София да се казва Васил Левски, обърна се главният редактор на в. "Стандарт" към децата в Националната библиотека


"Изпитвам чувство на гордост за това, че и младите носите в сърцето си Левски и чувство на радост, че в този храм на книгата, както наричаме Библиотеката и за напред няма да остане пуста. Скъпи деца, всеки от вас държи смартфон и може да се принесе във всяко кътче на планетата. Всеки има шанс да учи и работи навсякъде по света и там да открива нови приятели и свои братя. Но колко от вас знаят, че тези три най-важни думи - свобода, равенство и братство са изречени първо от Васил Левски". Така се обърна към стотиците деца в Националната библиотека главният редактор на в. "Стандарт" г-жа Славка Бозукова.


Тя даде старт на открития урок по родолюбие в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий". Урокът е посветен на Васил Левски и ще е изнесен пред ученици от 112 ОУ "Стоян Заимов" в София.


На събитието присъстват служебният премиер проф. Огнян Герджиков и служебният министър на културата Рашко Младенов. Там са и малките гвардейци от клубовете "Млади възрожденци" в страната, които, облечени в униформите на Първа и Втора българска легия, дават всеки ден почетен караул пред паметника на Васил Левски в София. 


"Скъпи деца, не забравяйте, че това да си българин е наистина гордост. Ние, българите, сме дали много на света. България е страна на Чудесата", се обърна още към присъстващите малчугани в залата г-жа Бозукова.


Тя представи й идеята на в. "Стандарт" летището в София да се казва Васил Левски.


"В годината на Левски това едно от най-мащабните предложения. Надявам се да споделите тази наша идея с вашите приятели в социалните мрежи", отбеляза главният редактор на в. "Стандарт".


Преди старта на открития урок всяко дете получи и няколко неща като подарък - Тефтерчето на Васил Левски, картичка, на която е написана автентичната клетва на Апостола, както и оригинален печат на комитета на Апостола. 


Събитието бе използвано, за да се даде старт и на друга инициатива - изложба в Народната библиотека, посветена на Апостола. Тя включва 11 пана, които представят част от архива на Васил Левски, пазен в библиотеката.


Изложбата е пътуваща, до края на годината има заявки от редица градове за представяне на експозицията от снимки и документи. "Тази изложба е уникална, защото ще стигне до всеки", разкри и директорът на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" доц. Красимира Александрова.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:40 · 18.02.2017
Баси дебелата свиня
Потребител · 10:57 · 18.02.2017
Водата - най-добрия диуретик - виж на http://www.zaveshtavamvizdrave.com/2016/06/vodata-naj-dobriq-diuretik.html
ГНЪС · 08:40 · 18.02.2017
Да си правиш реклама на гърба на национални герои е ОТВРАТ. Да използваш имената им, за да се отъркваш постоянно о властта е още по-голяма отврат.
Потребител · 10:13 · 18.02.2017
@ГНЪС Точно
Потребител · 03:11 · 18.02.2017
Slavke, vigdam 4e vestnika pod tvoe r'kovodstvo propada. As isobshto ne 4eta " statiite" ponege sa p'lni s pravopisni i stilisti4ni greshki , i informaziyata e nep'lna i neto4na. No 4eta do poslednata bukva vsi4ki commentari. Ot commentarite nau4avam pove4e , otkolkoto ot " statiite" . Satova ti predlagam, ako 4itatelite ,koito pishat commentarite sa s'glasni, da pishat directno v'v vestnika. V'preki tvoita namesa , validni, umni i prosorlivi misli stavat dost'pni sa 4itatelite.
Потребител · 00:15 · 18.02.2017
Славкe, свиня дeбeла, прeстани да ходиш от банкeт на банкeт и да сe правиш на активист
чe виж каква мазна топка си станала
плаща ти сe да бъдeш главeн рeдактор и си върши работата
като глeдам какви малоумници работят за тeб за трохи като рeдактори до никъдe няма да стигнeтe
дeградацията e огромна
Потребител · 17:45 · 17.02.2017
тази дeбeла атрофирала лeлка Славка Бозукова пак сe прави на политичeски лидeр вмeсто да си оправи тъпия пропаднал вeстник
Славкe, има много по-добри българи от Васил Лeвски!
Защо изобщо триябва да сe прeимeнува лeтищe София???????????
Какво толкова e направил Лeвски и какви заслуги e имал за България?
издигнат в култ от комуниститe!
Важно e нe какви нeосъщeствeни идeи имаш а какво си направил за България фактичeски
Потребител · 17:10 · 17.02.2017
Slavke , Spri se be gena ! Spri da dr'nkash gluposti ! Otgovori mi na v'prosa kakvo shte se promeni , ako smenime imeto na letishteto ? Hporata shte prestanat li da byagat? Imeto na letishteto li e pri4inata da sme na tova derege ? Ima tolkova mnogo seriosni v'prosi , tya se saela s imeto na letishteto . Nenugno e da vi kasvam, 4e dage I takiva kato tebe nemogat da prinisyat Apostola . As mislay , 4e e grehota da ispolsvash imeto na Apostola . Toi e SVETINYA.
Славов, славке · 16:25 · 17.02.2017
Тя е силна, щото има кинти. Хората нямат за хляб
Потребител · 16:02 · 17.02.2017
КАКВА ГОРДОСТ С ТАКИВА УПРАВНИЦИ. ТЕ ДА НЕ СА ЧУЖДЕНЦИ€ И ТЕ СА БЪЛГАРИ -ПРОДАЖНИЦИ. ТАКИВА КАТО ТИЯ КОИТО ПРОДАДОХА ЛЕВСКИ И КАТО ТИЯ КОИТО ПРОДАВАХА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД 500 ГОДИНИ. КЕЛЕПИРА Е БЪЛГАРСКИ ПАТЕНТ. АЛЧНО И ДОЛНО ПЛЕМЕ СМЕ ЗАТОВА СМЕ БЕДНИ И ИЗЧЕЗВАМЕ. ДРУГОТО Е ПРОСТО -ДРЪНКАНИЦИ
Потребител · 16:03 · 17.02.2017
@Потребител НА ДУМИ СМЕ СИЛНИ А НЕ ДЕЛА -ПЪЛЕН ТАШАК
Потребител · 02:10 · 18.02.2017
@Потребител Ха ха ха за дела се иска ум, умения и много работа, а те липсват в мнозинството.При тези които са имали тези качества са си намерили работа на запад, там те се ценят.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент