НА ЖИВО! Герджиков: Летище "Враждебна" ще стане "Васил Левски"

Служебният премиер пое ангажимент за инициативата на в. "Стандарт"

НА ЖИВО! Герджиков: Летище "Враждебна" ще стане "Васил Левски" | StandartNews.com

Летището на София да не се казва вече "Враждебна", а да носи името на Апостола на свободата - Васил Левски. Ангажимент да направи това пое преди минути служебният премиер проф. Огнян Герджиков по време на открит урок по родолюбие в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", посветен на Васил Левски.

Събитието е организирано от в. "Стандарт" и Националната библиотека.

Идеята за това годината на Апостола да бъде отбелязана с преименуване на Летището е на вестник "Стандарт". Главният редактор г-жа Славка Бозукова представи тази идея пред децата на открития урок и отбеляза, че разчита на подрепата на служебния кабинет това да се случи.

"Поемам ангажимента за тази великолепна инициатива - летището в София да не бъде повече "Враждебна", а да бъде "Васил Левски"", обяви служебният премиер.

"Скъпи деца, обръщам се първо към вас, защото това прекрасно събитие е най-вече за вас - младото поколение на България", посочи проф. Герджиков.

Той поздрави г-жа Славка Бозукова и директора на Националната библиотека доц. Красимира Александрова за великолепната инициатива за изложба и открит урок по родолюбие.

"Неслучайно те са посветени на иконата на България - Дякона Васил Левски. България има много герои, дали живота си за Отечеството. Но над тях блести образът на Левски", посочи още служебният министър-председател.

И призова децата и всички други присъстващи: "Нека всички носим символа на България". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай