На Свети Валентин: Звъним най-често на бившите

На Свети Валентин: Звъним най-често на бившите  | StandartNews.com

Свети Валентин е най-опасната дата в годината - поне доколкото става дума за онзи жалък момент, в който звъниш на бившия/бившата. Учени от Айова предупреждават да внимаваме особено много на предстоящия любовен празник.

"Алкохолът и носталгията са двата най-взривоопасни елемента. 14-ти февруари е датата, на която е най-вероятно да комбинираме двете и да посегнем към номера на бившия", коментират социолозите, анкетирали над 1000 мъже и жени, които в момента нямали половинка. Немалка част от тях описали обичайната ситуация - че обикновено посрещат Св. Валентин с повишено настроение и радост от придобитата си самостоятелност, но колкото повече време минава и повече алкохол изпиват, толкова по-вероятно започва да им се струва обаждането към бившата.

РЕЦЕПТА ЗА СЪБЛАЗНЯВАНЕ

Шоколадов път

Необходими продукти:

100 г шоколад
30 г орехи, нарязани
30 г локум, нарязан
30 г бадеми, нарязани
1 яйце
100 г захар
30 г пудра захар
30 г бисквити, натрошени

Начин на приготвяне:

1. Разтопете шоколада на водна баня, а яйцето разбийте със захарта до пухкав крем. Добавете към сместа разтопеният шоколад и всички останали продукти без пудрата захар и разбъркайте.

2. Оставете сместа в хладилника докато започне да се стяга. Извадете я и я оформете на руло с помощта на прозрачно фолио и отново я приберете, докато стегне напълно - около 12 часа.

3. Извадете готовия шоколадов салам, развийте фолиото и го оваляйте в пудрата захар. Вече е готов за сервиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай