Мюсюлманите чакат репресии заради делото в Пазарджик

Мюсюлманите чакат репресии заради делото в Пазарджик | StandartNews.com

София. Мюсюлманите се опасяват от репресии заради делото в Пазарджик за насаждане на омраза и проповядване на радикален ислям. Това заяви главният секретар на Главно мюфтийство Ахмед Ахмедов по бТВ.

13 мюсюлмански духовници бяха изправени вчера пред съда по обвинение в антидемократична пропаганда и насаждане на омраза. Според Ахмедов обаче те не са виновни в подобни деяния.

Фактът, че 13 религиозни лидери на обществото са обвинени довежда до мисълта, че става нещо страшно, тоест това е началото, каза Ахмедов, припомняйки репресивния период преди 1989 година. Според него службите в случая са инструмент, а обвинителният акт срещу подсъдимите е нестойностен и е опит за ограничаване на религиозния живот на мюсюлманите.

Главното мюфтийство и мюсюлманското изповедание ще защитят своите служители, на тях сме делегирали проповядването на нашата религия, която по право ни дава Законът за вероизповеданията и няма как да се съмняваме в техните способности, обясни Ахмедов. Според него обвиняемите никога не са призовавали за избиване на християните, защото са „неверници”,а думите им са били извадени от контекст.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай