Мюсюлмани от Пазарджик: Не участваме в терористична организация

Мюсюлмани от Пазарджик: Не участваме в терористична организация | StandartNews.com

Мюсюлманите в Пазарджик не участват в терористична организация. Те живеят мирно и спазват както българските, така и мюсюманските закони. Това заявиха хора от мюсюлманската религия от града пред Нова тв по повод вчерашната акция на ДАНС в няколко български града.

Председателят на Висшия мюсюлмански духовен съвет Недим Генджев е неверник, който „разваля главите на всички мюсюлмани", смятат мюсюлмани от Пазарджик.

"Това е малка група в Пазарджик, които са обсебили имотите на изповеданието в този град и са превърнали тази джамия в едно свърталище. Хилядите мюсюлмани в Пазарджик са много свестни и трудолюбиви хора", каза в своя защита Недим Генджиев.
"Те казват така – ние не обичаме друговерците. Това означава, че с тях трябва да се занимаваме по друг начин и това е опасността", коментира още той.

Арабистът Владимир Чуков изтъкна, че "Ислямска държава" не приема който и да е в редиците си. „Те приемат с препоръка, която се дава от доверено лице по места. Ако няма такова, има тестове. Проблемът е, че има хора в социалните мрежи, които пускат клипове и е очевидно, че такива има и в България. Явно органите са хванали подобно нещо", обясни той.

"Проблемът е колкото религиозен, толкова и социален, защото тези организации не работят в турските села, а в големите ромски махали, където хората са безработни и бедни. Идват с пари и купуват определени лица", каза още Недим Генджев.

Днес трябва да стане ясно какво ще стане със задържаните след вчерашната спецакция. При акцията вчера са събрани видео и други материали, които проповядват антидемократични идеи, дори за радикален ислям.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай