МВР с резервни легла за бежанците

МВР с резервни легла за бежанците | StandartNews.com

София. Резервни легла ще има в местата за настаняване на бежанци у нас. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Цветлин Йовчев след заседанието на кабинета в сряда. Според него няма нужда от нов лагер. Такъв се подготвяше в Телиш. "В околните на Сирия страни местата за бежанци са почти заети и може да има наплив. Това за момента е риск, който не е актуален, но с развитието на времето и в близките месеци може да стане и да породи реални проблеми", призна вицепремиерът. Той каза още, че бежанците вече минавали и по маршрути през Резово, като натам били насочвани от каналджиите в Турция.

Междувременно правителството одобри допълнителни разходи в размер на 105 000 лв. по бюджета на МВР за 2014 г. Те ще са необходими за увеличаване на персонала на Държавна агенция за бежанците с 10 служители.
По бюджета на МВР беше осигурен допълнителен трансфер от 5 305 072 лв. Той е за изпълнение на годишните програми на Европейския бежански фонд (ЕБФ). Националното съфинансиране за дейностите по програмите е 3 123 964 млн. и е предвидено в централния бюджет. План за реагиране при повишен миграционен натиск одобри правителството днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай