МВР: Роми не са крали от магазина в Казанлък

МВР: Роми не са крали от магазина в Казанлък | StandartNews.com

Полицията официално отрече информациите, че група роми са опитали да ограбят магазин в Казанлък. По-рано днес беше съобщено, че тълпата е нахлула в магазина с цел да изнесе всичко, което може.

Според органите на реда обаче струпването на хората в магазина е предизвикано от масовата разпродажба и голямото намаление - между 20% и 50%.

Същия ден са подадени два сигнала – в 14.35 ч. и 19.04 ч. - за струпване на голяма група от хора пред магазина. Със съдействието на служителите на реда на изхода на търговския обект е осъществен пропускателен режим с цел недопускане на нарушения на обществения ред.

По сведения на охранители на търговския обект, работили през цялото време, около 16.00 часа е влязла голяма група от хора, но в рамките на час са успели да се справят с наплива, който надхвърлял капацитета на сградата. С пристигането на още техни колеги ситуацията била овладяна, наложило се на два пъти временно да затварят магазина за обслужване на клиентите в него. Окончателно търговският обект е приключил работа в 22.00 часа.

Заместник-управителят на магазина е категоричен, че няма ударен служител от охраната на магазина, няма счупено стъкло на сградата и до момента няма установени кражби на стоки от магазина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай