МВР разпитало 200 човека заради побоя над Никодимов, версията е омраза

МВР разпитало 200 човека заради побоя над Никодимов, версията е омраза | StandartNews.com

През изминалата нощ са били разпитани над 200 лица, които са в контингента на заподозрени, заяви главният секретар на МВР Младен Маринов по повод на нападението срещу журналиста на БНТ Иво Никодимов в Борисовата градина.

"Насочваме се по-скоро към престъпление от омраза, тъй като в този район на парка преди години сме имали по-тежки нападения", обясни той.

По думите му разпитаните отговаряли на профила, определен от показанията на пострадалия. "Алибито им е проверявано. Подобен вид престъпления без видим мотив са най-трудни за разкриване. Имаме профил на извършителите - определен по начина на действие и мотива. Предстои много работа, ще прегледаме различни видеозаписи", допълни главният секретар на МВР.

Младен Маринов се обяви против "популистки мерки" като това да разположи ненужно много полицаи в тази част на Борисовата градина. "Ще се анализира маршрутът на пострадалия и дали някой е вървял след него или го е пресрещнал. Най-често тези извършители в живота си са страхливи хора. Нападат в гръб и се оттеглят бързо. В групата, в която те живеят, тази атака им вдига рейтинга. Целта ни е да установим местонахождението и всички лица, които са проявявани по такъв тип деяния", каза още главният секретар на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай