МВнР: "Нощните вълци" са с шенгенски визи

МВнР: "Нощните вълци" са с шенгенски визи  | StandartNews.com

Българското външно министерство не е издавало визи на рокерите от руския клуб "Нощни вълци", по-известни като рокерите на руския президент Владимир Путин. 

От МВнР разпратиха до медиите специално съобщение, в което се казва: "Във връзка със засиления медиен интерес Министерство на външните работи съобщава, че дипломатическите представителства на Република България в Руската федерация не са издавали визи за руски граждани, принадлежащи към мотоклуб "Нощни вълци" ".

От МВнР отбелязват още, че представителите на клуба са навлезли на територията на Република България с шенгенски визи. Те не фигурират в забранителните списъци на ЕС.

Стандарт нюз припомня, че от 31.01.2012 г. притежателите на шенгенски визи имат право да влизат и пребивават на територията на Република България за период от не повече от три месеца в рамките на всеки шестмесечен период, считано от датата на първото влизане, без да е необходимо да притежават българска виза за краткосрочно пребиваване. 

Както вече стана ясно, руските рокери днес бяха посрещнати в Казанлък (ПОВЕЧЕ ТУК), а по-рано през деня бяха и в Бургас. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай