Момиче издъхна след хапчета за отслабване

Момиче издъхна след хапчета за отслабване | StandartNews.com

17-годишната Костадинка родила неотдавна и искала да свали килограми

17-годишна девойка издъхна, след като погълна свръхдоза таблетки за отслабване. Лекарите се бореха цели четири дни за живота на момичето, но не успяха да я спасят. То погълнало цяло бурканче с билкови хапчета, които се оказали фатални. Трагедията се разигра миналата седмица в минно селище Черно море, което се намира само на десетина километра от Бургас. Жертвата е 17-годишната Костадинка. Хората в селото са като попарени. Основната версия, по която работи полицията, е самоубийство, но никой не знае защо тийнейджърката е посегнала на живота си. Напоследък тя имала доста лични проблеми, но не изглеждала депресирана. Дори давала вид на малко лекомислен човек, който гледа с розови очила на живота, разказват съседите й.

Костадинка е от добро семейство, всички в Черно море познават родителите й като честни и скромни хора. Дъщеря им обаче пощуряла в пубертета. Закъсала с оценките в училище, а миналата година окончателно спряла да учи. Прекъснала образованието си, защото забременяла. Разбрала, че чака дете едва в петия месец и за аборт било късно. Момичето така и не казало на никого кой е бащата. Костадинка родила преди няколко месеца и оставила детето в социален дом. Напоследък девойката завъртяла любов с 15 години по-големия Йовко, който също е от селото. Двамата изглеждали влюбени, дори момичето се пренесло в дома му. Именно в къщата на Йовко станала страшната трагедия на 17 август. Мъжът твърди, че двамата са нямали никакви проблеми, нито са се карали. Сутринта станали и както обикновено пили кафе. Всичко изглеждало нормално, а Костадинка била много спокойна. Дори планирали да прекарат заедно почивния ден в моловете в Бургас. Йовко обаче излязъл за малко до близкия магазин, а като се върнал, заварил любимата си на пода в безпомощно състояние. Повръщала и се превивала от болки. Той се обадил на родителите й, а после и на "Спешна помощ".

Момичето е откарано веднага в реанимацията на бургаската болница, но няколко часа по-късно изпаднала в клинична смърт. Реаниматорите са поддържали жизнените й функции до 21 август, когато девойката угаснала. По случая е образувано разследване, но според полицията всички следи водят към самоубийство.

Според приятеля на девойката, тя посегнала към таблетките за отслабване, след като родила. Тормозела се, че е напълняла, и искала да свали килограмите бързо. Казвала, че хапчетата са на билкова основа и не са опасни. Пила ги обаче само месец и спряла, защото решила, че от тях няма ефект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай