Молдовски автобус се запали на връщане от Гърция

Молдовски автобус се запали на връщане от Гърция | StandartNews.com

Автобус с молдовска регистрация, който се връщал от Гърция, се запали в движение на главен път Е-79. Огненият инцидент, при който няма пострадали хора, станал на метри след отбивката за село Железница към 19,45 часа в понеделник. Рейсът лумнал в пламъци преди да влезе в тунела. Двамата шофьори са действали бързо и адекватно. Отворили са вратите веднага, щом е започнало да дими вътре. 24-те пътници, сред коит и деца, са слезли и са се отдалечили на безопасно разстояние от автобуса. Водачите подали сигнал на телефон 112 за горящия рейс.

„Два наши екипа са се отзовали на повикването. Те са потушили бързо огнената стихия, но задната част на автобуса е изгоряла. Вътре изкуствената материя е горяла като факла. Суериозни са материалните поражения по моторното превозно средство. Най-важното е, че никой не е пострадал от огъня. Само една жена при опит да прескочи мантинелата се спънала и паднала, при което наранила ръката си", каза Георги Пармаков, директор на РД ПБЗН в Пиринския край. На място е пристигнала линейка, пострадалата жена е прегледана от медик.

Не е установено счупване на ръката. Туристите са продължили пътя си с друг автобус. Заради инцидента се наложи няколко часа всички коли в двете посоки да се отбиват по обходния път през благоевградския квартал „Струмско". Изгорелият автобус е изтеглен от пътя за Гърция от специализирана техника. Чак тогава е възстановен трафикът по главен път Е-79.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай