Млади социалисти от Перник подариха винкел на президента

Млади социалисти от Перник подариха винкел на президента | StandartNews.com

Млади социалисти от Перник подариха винкел на президента Росен Плевнелиев. Активисти на местното Младежкото обединение в БСП в писмо отправиха настоятелна молба към държавния глава да наложи вето върху решението на Народното събрание за теглене на нов дълг от 16 млрд. лева, съобщиха от централата на БСП в града.

Младите социалисти подкрепят изразената позиция на Плевнелиев в президентското вето от 2013г. върху тегления тогава заем от 1 млрд. лв., че финансирането на текущи разходи на кредит е пагубно в дългосрочен план, както и че „генерално липсва прозрачност, липсват аргументи, защитени с цифри и записани в закона" и го призовават да приложи същите стандарти и към сегашния многомилиарден дълг. Според Адриан Скримов от ръководството на Младежкото обединение, политиците, които са гласували за дълга, мислят не за България, а за собствения си джоб.

Младите социалисти от Перник смятат, че решението на Народното събрание е поробващо България и ако президентът не наложи вето, са готови за протестни действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай