10:28 ч.

28.08.12

2 мин.

2288

0

0

Митничари под прикритие с лични коли

от Стандарт Нюз |

Митничари под прикритие с лични коли

При акции срещу контрабанда служителите били под натиск всяка минута


София. Митничарят, чийто автомобил беше запален в неделя в столичния квартал „Банишора”, е провеждал наблюдение срещу лица и обект, за който е имало оперативна информация, че ще бъде зареден с контрабандни цигари. Стоката била предназначена за пласмент на в района на Женския пазар. Това разказа пред бТВ Юлиян Мирков, който е шеф на отдел "Митническо" разузнаване - Митница Столична.По думите му по време на инцидента, служителят е работел под прикритие. В акцията са участвали негови колеги, които оставили частния автомобил, за да не предизвикват излишно внимание. Колата била подпалена докато извършвали наблюдението.По думите на Мирков често на служителите на столичната митница се налага да провеждат подобни операции с личните си автомобили, защото не разполагат с достатъчно служебни коли. Според него столичният митничар бил разпознат от наблюдаваните, които явно са имали взаимоотношения с митниците и в миналото.„Само от началото на годината има три образувани досъдебни производства срещу лица, които живеят на наблюдавания адрес,” каза началникът на отдел „Митническо разузнаване”, по думите на който става въпрос за количества цигари, които са обект на престъпление.


Големите количества, които се съхраняват в обекта, биват пренасяни на по-малки порции в района на Женския пазар и се пласират там от голяма група дребни търговци, обясни Юлиян Мирков.


Всеки служител, който покаже добра работа, получава и допълнително материално стимулиране, каза още Мирков, който се надява пострадалият митничар да получи компенсация за изгорелия автомобил. При подобни проверки служителите са подложени на натиск ежеминутно, добави той.


По думите на Юлиян Мирков в митниците има недостиг на квалифицирани кадри. Миналата седмица е приключил конкурс за назначаване на хора, а в момента се провежда още един такъв, каза той. На конкурсите обаче се явяват доста неподготвени хора, които искат да станат митничари, но не са готови за тази работа, отбеляза началникът на отдел „Митническо разузнаване” – Митница Столична.
 
Вчера стана ясно, че неизвестни лица са подпалили личния автомобил на митнически разузнавач от столицата. Посегателството е станало докато е участвал в акция срещу депо за съхранение на контрабандни цигари. Най-вероятно подпалвачите са от така наречената "Омурташка група", която държи нелегалното разпространение на цигари на Женския пазар в столицата. По време на акцията на митничарите, разузнавачът е използвал личния си автомобил, тъй като контрабандистите разпознават дори необозначените коли на митниците.

Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент