Митко Цонев се бори за живота си

Митко Цонев се бори за живота си | StandartNews.com

Масивен инсулт повали топжурналиста от БНТ, във Военна болница дават шанс

Известният телевизионен водещ Димитър Цонев е в реанимацията на Военна болница, след като е получил масивен инсулт в събота. "Дано да стане чудо, да се оправи", разказа вчера по обяд съпругата му Мариана пред Епицентър.бг. Тя не може да проумее какво е предизвикало инсулта, тъй като Митко много спортувал - всяка сутрин плувал по 1000 метра, пиел по три вида сок, даже му сложили холдер в правителствена болница, за да се следи непрекъснато сърцето и кръвното му налягане.
Семейството се е прибирало от почивка в Евксиноград, където са били заедно с дъщеря си Деси Цонева и внучето си Янчо. Журналистът от БНТ шофирал и минал 300 км от Варна към София. Спрели по пътя да хапнат и тогава Митко казал, че му е лошо и го боли глава. Мариана помислила, че е хипогликемия, и му дала малко захар. Като тръгнали пак за София, вече тя шофирала, а той полегнал на задната седалка.

През цялото време обаче се оплаквал от силно главоболие и болки във врата. У дома му станало още по-зле, изпотил се и тогава се обадили в болницата. Веднага го приели във ВМА и му направили скенер. Инсултът бил на много лошо място.
Докато бил на почивка обаче, 56-годишният водещ на "Още от деня" пиел по три кафета на ден и много пушел. А цигарите стесняват кръвоносните съдове и вдигат високо кръвното. Днес лекарите му направили и втори скенер, но още не смеят да го оперират, тъй като не бил стабилизиран.

В 9 ч вчера сутринта дъщеря му Деси написа във Фейсбук: "Господ да е с нас". Някъде към 13 ч тя отново призова: "Приятели, молете се за татко... Моля ви! Лекарите казаха, че има шанс да оцелее, но положението е критично", призова Деси.
Неотдавна за сина на големия актьор Коста Цонев и красивата тв говорителка Анахид Тачева се разбра, че е премахнал перде и на двете си очи, след като дълго се колебал дали да се подложи на подобна интервенция. "През 2010 г. ми откриха старческо перде. Телевизията е увредила зрението ми. Дълго време не се решавах на операция, защото ме беше страх. Да ми сменят физиологичната леща с изкуствена пък още повече ми беше абсурдно. Сега, слава Богу, всичко е наред", поясни тогава журналистът.

"Правим всичко възможно да овладеем ситуацията. Ще е трудно. Дано и Господ помага". Това сподели пред Фрог нюз началникът на ВМА ген. Николай Петров. Той самият е водещ анестезиолог и реаниматор, спасил десетки хора в тежки и понякога безнадеждни ситуации.

Дано силният дух и грижите на лекарите да помогнат на Митко Цонев да премине през това тежко изпитание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай