МИСИЯТА НА "СТАНДАРТ" В БЕРКОВИЦА: 100 деца в битка за най-интересна история за Левски

МИСИЯТА НА "СТАНДАРТ" В БЕРКОВИЦА: 100  деца в битка за най-интересна история за Левски | StandartNews.com

Над 100 деца от трите основни училища в Берковица преживяха вълнуващ "Урок по родолюбие", който им поднесе "Стандарт" в зала „Камбанка" на детския комплекс в града. Ролята на учители изпълниха заместник-главнят редактор Даниела Казанджиева, кметът Милчо Доцов и историчката Калинка Петрова, уредник в къщата- музей „Иван Вазов". С овации и нескрита радост децата посрещнаха "живия" Ботев – облеченият с униформата на Войводата млад режисьор Искрен Красимиров, автор на филми за Ботев, Вазов и Левски.

Ние имаме 100 причини да се гордеем, че сме българи, каза в началото Даниела Казанджиева. Ние имаме примери, по които трябва да се равняваме. Хора, обичали народа си, отказали се от личен живот и тръгнали да го събуждат за борба, когато това е било нужно. Кои са най-големите герои на България? попита тя децата в залата.

Левски, ведната отговори момиче и веднага се мотивира защо. "Защото той е създал комитети, обкалял е страната , жертвал се е за България", каза Дженифър и обясни какво означава да си герой: "Да дадеш всичко, което имаш за една кауза и цел".

Даниела Казанджиева призова дацата през лятото да събират легенди за Васил Левски. „Стандарт" ще издаде най-интересните в книга, а за най-добрите автори ще осигури награди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай