Министър Василева откри пречиствателна станция на Свиленград

Министър  Василева откри пречиствателна станция на Свиленград | StandartNews.com

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Свиленград инж.Георги Манолов откриха новопостроената пречиствателна станция на града.

Станцията е изградена по проект „Изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа, ПСОВ и водопроводна мрежа в гр. Свиленград". Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г." и е с общ бюджет на безвъзмездната финансова помощ 46 463 012 лв. По проекта е реконструирана и модернизирана и канализационната мрежа на Свиленград.

„Чрез европейските средства с подкрепата на държавата, жителите на Свиленград ще използват съвременна канализационна и водопроводна мрежа и пречиствателна станция. С нея се постига 100 % третиране на отпадните води", каза по време на откриването министър Ивелина Василева.

Новоизградената пречиствателна станция ще обслужва 18 000 души. С реализацията на проекта ще се предотвратят загубите на вода и замърсяването на околната среда с непречистени канализационни води. С приключването на проект „Изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа, ПСОВ и водопроводна мрежа в гр. Свиленград" се осигурява качествена инфраструктура за питейните и отпадни води на цялата територия на града.

На събитието присъства и министър-председателят Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай