Миков: ГЕРБ превърна МВР в политически инструмент

Миков: ГЕРБ превърна МВР в политически инструмент | StandartNews.com

София. ГЕРБ превърна МВР в политически инструмент, заяви Михаил Миков от БСП по бТВ. Той предупреди, че докладът на Европейската комисия в края на годината ще бъде шамар за България. В дебат с Димитър Лазаров от ГЕРБ бившият министър на вътрешните работи каза, че в МВР се върши престъпна дейност и тя е вършена със знанието на министъра. 

Димитър Лазаров защити позицията на ГЕРБ, че в прокуратурата няма доказателства за разпореждане за извършване на нерегламентирано подслушване от Цветан Цветанов. Лазаров и водещите припомниха всички скандали, свързани със СРС през годините и през различните правителства, конкретно случаят "Галерия" по времето на правителството на Станишев. 

Михаил Миков се защити, че винаги, когато е установявана нередност в неговото министерство, е бил безкомпромисен и обвини ГЕРБ, че като политическа партия и лично Бойко Борисов не се разграничават от незаконното подслушване и не осъждат тази практика. Според бившия министър Проверката на прокуратурата трябва да стигне много по-навътре и много по-далеч. "БОП е политическия юмрук на ГЕРБ в МВР.", каза Миков. Всички участници в разговора се обединиха около тезата, че МВР не трябва да се занимава с политическа дейност и да изпълнява политически поръчки, но това все пак се случва. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай