Мика Стоичков и Барса помагат на Алекс от Добрич

Мика Стоичков и Барса помагат на Алекс от Добрич | StandartNews.com

Добрич. Световният клубен шампион “Барселона” дарява топката, с която спечели мача, донесъл им титлата за разиграване в благотворителен търг в Добрич, с който да се наберат средства за лечението на 5-годишната Алекснадра Маркова.

Коженото кълбо, на което са се подписали всички играчи в това число и двукратният носител на приза “Златна топка” Лионел Меси, е осигурено от щерката на легендата на българския футбол и играч на Барса Христо Стоичков – Михаела Стоичкова. Девойката, която отскоро е водеща на тв предаване по испанската телевизия и е позната там като Мика Стоичков е написала в блога си на три езика 23-годишната Михаела призовава приятелите си да помогнат.

“Аз и футболистите на Барселона ще подкрепим  благотворителна кампания в България, която грабна сърцата ни. Ще подадем ръка на 5-годишната Александра Маркова от Добрич. Детенцето е болно, а родителите му се нуждаят от средства, за да продължат лечението в Израел. В България донесох топка, с която футболистите на Барса играха в Шампионката лига. Всички поставиха своите автографи и пожелаха детенцето да оздравее по-бързо”, пише Мика.

Организаторите на благотворителната кампания “Да протегнем на Алекс ръка” съобщават, че уникалната топка ще бъде разиграна на търг в интернет, организиран от сайтовете centersport.org и ndt1.com в първите дни на 2012 г. Това не е първата благородна проява, в която наши спортисти се включват и помагат на Алекс, която страда от детска церебрална парализа. В първия проведен търг от двата сайта свои предмети дариха любими български олимпийски, световни и европейски шампиони - Веселин Топалов, Станка Златева, Таня Богомилова, Григор Димитров, Матей Казийски, Екатерина Дафовска, Симона Пейчева, Детелин Далаклиев и Невяна Митева, както футболните ни грандове "Левски", ЦСКА, "Литекс", вратарят на националния отбор Николай Михайлов и Жоро Бекъма от "Уевски".

Всички събрани пари, както и тези от множеството концерти, в които пък се включиха звезди от българската поп, рок и фолк музика отидоха в банковата сметка на Алекс, която е

IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286,  BG23UNCR70001519928740 в евро, BIC: UNCRBGSF, УниКредит  Булбанк – клон Добрич.

Малката сладурана премина вече два курса от лечението в клиника в Израел, като медиците дават големи надежди тя да се оправи. Организаторите на кампанията за нейното оздравяване събират пари за следващия курс на лечение, като в момента в Добрич има и благотворителен базар, на който се продават сурвакници и сувенири, изработени от ученици в училищата в града и региона.

Михаела Стоичкова призовава в блога си: “Бъдете добри, помогнете и Вие! ". Освен чрез банковата сметка на детето, всеки може да пусне SMS с текст DMS ALEXANDRA, на телефон 17777 за всички мобилни оператори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай