Между 20° и 25° утре

Между 20° и 25° утре | StandartNews.com

Утре ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми. На повече места и по-съществени ще са валежите в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Това съобщи за Агенция „Фокус" дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е близко до средното за май.

Над Черноморието около и след обяд ще има значителна облачност и на места ще превали. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Максимални температури на въздуха: 18°-21°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще около 2 бала.

И над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 8°.
Във вторник и сряда повече слънчеви часове ще има в Източна България. Над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, в часовете около и след обяд - с гръмотевици. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°. В четвъртък с усилване на вятъра от северозапад ще проникне хладен въздух. От запад на изток на много места в страната ще превали и прегърми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай