Между 11 и 16 градуса утре

Между 11 и 16 градуса утре | StandartNews.com

През следващото денонощие ще бъде ветровито с умерен, временно и силен вятър от северозапад, който утре след обяд ще отслабва и ще се ориентира от запад-югозапад. През нощта ще бъде предимно облачно, с минимални температури между 0° и 5°. Сутринта облачността бързо ще намалее и през останалата част от деня ще бъде променлива, често намаляваща до слънчево. Дневните температури ще се повишат още и ще са между 11° и 16°. Това съобщи дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН) пред "Фокус".

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и слабо ще се повиши.

Над Черноморието ще има променлива облачност, през деня намаляваща до слънчево. Валежи са малко вероятни. Преди обяд ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който по-късно през деня ще се ориентира от югозапад и ще отслабва. Максималните температури ще са 10 - 13°. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Над планините ще има променлива облачност, през деня намаляваща до слънчево. Валежи са малко вероятни. Ще духа силен по високите и открити части временно бурен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

В четвъртък и петък ще остане ветровито, с умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Температурите ще продължат да се повишават. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. През нощта срещу събота ще се заоблачи и до сутринта на места в западните райони ще превали. В събота ще преобладава облачно време, с валежи, предимно от дъжд. В Източна България все още ще духа силен югозападен вятър и ще бъде топло, но от северозапад ще нахлува студен въздух и температурите ще започнат да се понижават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай