Медици се спасиха на косъм от побой (ОБЗОР)

Медици се спасиха на косъм от побой (ОБЗОР) | StandartNews.com

Страх скова екипа на Спешен център в Гоце Делчев при поредната атака и агресия на пияни младежи. Медиците се разминали на косъм от побой благодарение на бързата реакция на полицията. Те повикали органите на реда на телефон 112, след като нападателите пробвали да разбият заключената врата и счупили стъклото. Персоналът по никакъв начин не е предизвикал атаката на младите мъже.

Екшънът се разразил към 04,30 часа през нощта в събота. Екипът бил извикан по сигнал за сбиване пред една от дискотеките в града. На място е установено, че са пострадали двама мъже – Юсеин Ч., на 23 години, и Балин Х. Те се спречкали с гардовете на заведението, които се опитали да разтърват две пияни и биещи се помежду си компании. Единият имал разкъсно - контузна рана на главата, а другият бил с наранявания по тялото. Нямали счупвания и тежки травми. Закарани са с линейка в Спешен център, за да им се направят изследвания и да се дообработят раните им. Те обаче отказали медицинска помощ и избягали. След малко пред сградата дошли трима пияни младежи, към които се присъединили още двама почерпени техни приятели. Пристигнали, за да се поинтересуват за състоянието на пострадалите. Изведнъж, без да са предизвикани по никакъв начин от медицинския персонал, атакували заключената входна врата на Спешен център. Ругали и обиждали медиците. Един от петимата я изритал, за да я разбие, при което потрошил стъклената витрина. В това време на мястото се появили полицаи, които предотвратили нахлуването на нападателите в помещението и саморазправата им с медиците.

Мъжът, който потрошил вратата, е разпознат и арестуван. Ще бъде изправен пред съда по Указа за борба с дребното хулиганство. Останалите са писали обяснения в полицията.

„Недопустимо е подобно поведение и отношение към нашите служители. Срещу тях е проявена агресия, без да е предизвикана по никакъв начин. Вътре са били шестима служители – лекар, фелдшер, две медицински сестри и двама шофьори. Никой от тях не е пострадал, но са били много изплашени. Те са изпълнили своите задължения, а в замяна на това са ги нападнали. Още утре /понеделник/ ще внеса официална жалба по случая, ще искам най-строго наказание за виновните", заяви в неделя шефът на ЦСМП в Пи

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай