Майки кърмят в столичен мол без Деница Панайотова

Майки кърмят в столичен мол без Деница Панайотова | StandartNews.com

Масово кърмене в столичен мол ще се състои днес. Рано тази сутрин няколко от жените, създали групата във Фейсбук, бяха дошли в търговския обект заедно с бебетата си, където охранител направи забележка на майка, кърмеща детето си.

"Това не е протест срещу мола, а протест срещу обществото", каза пред бТВ жена, която също още кърми детето си и й се налага да го прави на различни места. Тя изтъкна, че е решила да подкрепи Деница Панайотова и няма нищо против мола.

Друга майка разказа, че е била потресена от някои коментари в дискусията след случая в мола. Тя обясни, че жените, хранещи децата си с кърма на обществени места не са сексуален обект, както смятат много хора.

Три от жените, дошли рано в мола, кърмеха децата си пред камерата на бТВ, но бяха покрити с детски одеалца. "Лично аз не се притеснявам да кърмя където и да е било. Не можеш да оставиш детето си да неяд където и да е било от някакви съображения. Единственото, което правя, е да се прикривам по някакъв начин. Не знам защо хората свързват кърменето с показ на гърди . . .", обясни една от кърмещите майки.

От търговския обект, в който Панайотова е кърмела детето си излязоха с официална позиция на тяхната Фейсбук страница. От нея става ясно, че в мола има обособени места за кърмене на всеки етаж и те категорично подкрепят този акт и искат техните клиентки да се чувстват удобно.

Стандарт Нюз припомня, че масовото кърмене в един от столичните молове трябва да започне в 12, 30 часа и да продължи поне до 15, 30 ч. Над 1 300 майки са потвърдили присъствието си в групата "Да подкрепим кърменето на обществени места".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай