Майката на Петко от Лясковец при него за Възкресение

Майката на Петко от Лясковец при него за Възкресение | StandartNews.com

Велико Търново. Майката на стрелеца Петко Петков от Лясковец, Стефанка се завърна в жилището си на разпети петък за пръв път след като къщата й беше атакувана на 14 март от барети.

Преди ден тя била отведена с полицейска патрулка до жилището си и е била накарана да подпише предавателен протокол, че от прокуратурата и предават апартамента във вида, в който са го запечатали на 14 март, и че от него не липсва нищо.

Жената била изкарана от приюта в Горна Оряховица от двама униформени и се уплашила че може да я откарат направо в психиатричната болница в Церова кория, каза управителят на дома, Петър Благинов.

Стефанка влезе в апартамента си не през входната врата а по дървена стълба през терасата. Входа е блокиран защото патрона на бравата е разбит. "Нямам никакви пари за ремонт и ще търси дърводелец, който, да оправи поне прозорците, само единият от тях струва 600 лв. За Великден няма да съм тук, вътре е ужас! Ще отида на свиждане при Петко в затворническата болница", каза през сълзи бабата.

В къщата бяха пуснати и медии, но след като всеки подписа споразумение със Стефанка по настояване на адвоката й, Виктор Костов.

Според юриста изборът на днешния ден няма религиозен подтекст, а е желание да се даде възможност на медиите да видят дома и жената да се върне към личния си живот.

"Това, което е вътре може би е символ на разрухата, не само на едно домакинство и един живот, но и на цялата нация. Притеснително е нежеланието на прокуратурата да даде копие от разпореждането, въз основа на което жилището е предадено с протокол на довереницата ми преди два дни", каза адвокатът.

Виктор Костов бе категоричен, че апартаментът е необитаем и в него не може да се живее и заради емоционалната натовареност, която носи. Счупени са и голяма част от стъклата на прозорците, стените са надупчени с куршуми, по пода и мебелите има петна от кръв. На 28 април, когато е заседанието в Районен съд Г. Оряховица, адвокат Костов ще иска незабавното му прекратяване поради липса на законни основания за воденето му. Той обмислял и възможността да заведе дело за нанесените щети както по къщата, така и от морален аспект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай