Майката на болния Мустафа: Нямам пари, за да го посетя

Майката на болния Мустафа: Нямам пари, за да го посетя | StandartNews.com

Майката на онкоболния Мустафа няма средства, за да го посещава в болницата. Това стана ясно от самата нея, която разказа пред Нова тв, защо го е изоставила на грижите на лекарите. „Майка ми ходи при детето. Ще ида при него в понеделник, защото сега нямам пари", каза Джейлян Халилова, която живее от две години с втория си съпруг в Кърджали.

21-годишната майка изтъква, че децата й не живеят с нея, защото самата тя не иска, а и вторият й съпруг не й дава. Оставила ги на майка си в село Бряговец.

„Преди седмица ходих в Бряговец, за да ги видя", споделя тя.

Младата майка научили, че социалните са взели децата й от майка си. „Не знам защо са ги взели. Няма причина да ги вземат", смята тя.

Джейлян живее в една стая заедно с новото си семейство. Няма баня, но разполага с телевизор. Условията не са подходящи за отглеждане на малки деца.

9-годишният Мустафа е оставен сам в пловдивската болница от месец и половина. За него разказа работеща в лечебното заведение и помоли добри хора да му помогнат с дрехи и играчки. Вчера социалните настаниха неговите братя и сестричка в дом в Кърджали. По-късно ще преценят дали да бъдат върнати на бабата или да ги настанят в приемно семейство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай